PİPO DOLUMU YAKMA VE TAMPERLEME

Pipo ile ilgili merak edilenler, bilinmesi gerekenler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Birol Salman
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 55
Kayıt: Çrş May 10, 2017 2:35 pm

PİPO DOLUMU YAKMA VE TAMPERLEME

Mesaj gönderen Birol Salman » Pzt Tem 15, 2019 9:53 am

DOLUM:
Pipo kasesine dolum yaparken çok kasmayın, parça parça ara sıkıştırmalar ile dolum yapmayın. Tek seferde pipoyu ağzına kadar badozlama doldurun. Baş parmağınızı piponun ağzına kapatın ve etrafında sarkan tütünleri alın.
SIKIŞTIRMA:
İşaret parmağınızın tırnağı kase iç duvarına gelecek şekilde yerleştirin ve kase iç kenarlarını bastırın. bu işlemi çepeçevre yapın ama kase ortasına basmayın, bu şekilde kase içinde iki tur dönün..
YAKMA:
Kibrit yada yumşak alevli çakmak ile ateşi kase üzerinde gezdirin, bir kaç nefes çekin sonra bırakın sönsün üste oluşan külü yayın, tekrar yakın ve içmeye devam edin..
TAMPERLEME:
Tamperleme işlemi agız çapı 10mm. İla 15mm. Arasında yuvarlak düzlemi olan aletler ile yapılır. Tamperin amacı yanarken kabaran kabardıkcada içine daha fazla oksijen alıp harlanan tütünü baskılayıp tütünün harını söndürmek ve dumanın çogalmasını saglamaktır..
DÜZGÜN TAMPERLEME NE SAGLAR:
Tamperleme yi kaliteli yaparsanız piponuz ısınmaz, sulanma en alt seviyeye iner, içim süreniz uzar, duman kaliteniz en üst seviyeye çıkar...

Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir